Dags att få tillbaka inspirationen! ♥

Okej! Jag är inte den enda som varit inspirationslös i januari! Nu ska jag berätta hur jag ska försöka få tillbaka min inspiration så kanske någon av er i sin tur blir inspirerade av det? 🙂

1. Jag lyssnar på musik jag gillar (kanske särskilt musik om kärlek p.g.a. att alla hjärtans dag närmar sig) och kollar upp om låten har någon bra musikvideo eller läser igenom låtens lyrics för att se om något citat i låten kanske kan ge mig inspiration.

2. Jag letar efter kul rekvisita. Jag kollar hemma först – har jag någon fin kofta, mössa, glitter, tomtebloss, ballong, stol, filt eller typ vad som helst som behöver förevigas tillsammans med ett barn! Annars kanske jag investerar i något – typ tulpaner. 

3. Jag kollar igenom mina gamla bilder. Finns det någon idé/bild jag tog samma tid förra året, för två år sen, för tre år sen som behöver en remake? 

4. I december använde jag mig av hjärtformade tomtebloss, röda kläder, glitter.. kanske det går att återanvända någon sån idé nu i kärlekens månad februari? 

5. Jag ger mig ut på promenad och letar efter vackra platser att fota på. Denna punkt kombinerar jag ofta med någon av ovanstående punkter. Alltså jag har en fin filt hemma som någon kan sitta hopkrupen under, men var ska barnet sitta med filten? Jag ger mig ut på upptäcktsfärd. 

6. Jag tar en bild där jag inte behöver en modell för att kunna testa ljus, färger, känsla. Förslagsvis semlor såhär i februari. Fotar dom i lugn och ro med en kopp kaffe och bra musik. Testar vinklar, ljus och olika rekvisita i bild. Ingen hets och ingen stress. 

7. Jag kan testa något nytt ”hack” som jag läst om (typ som hjärtformad bokeh i mitt senaste nyhetsmejl). Det går ju lite trender i sånt här men dubbelexponering, fota genom metallrör, ändra form på bokeh osv är exempel. 

Bilden ovan innehåller paljetter jag hittade här hemma och jag testade att göra den svartvit för att ”testa något nytt”, det gav mig lite inspiration faktiskt. Nu kan ni hjälpa mig att fylla på listan! Hur gör du för att få tillbaka inspirationen den här tiden på året!? 🙂

Hit enter to search or ESC to close