Fräknar av snö.

God morgon på er! Den här bilden tog jag här om dagen när vi var ute och det var så fruktansvärt kallt. Ungen har liksom stelfrusna ögonfransar och hår och isvatten i hela ansiktet men hon märkte ingenting utan ville bara vara ute längre och längre. Själv var jag frusen fiskpinne. Jag förstår inte, har barn ingen känsla för kyla!? 🙂

Min kamera, en Nikon D810, klarar kylan ganska bra. Det går liiiite trögare och batterierna dör ju snabbare. När jag kommer in igen låter jag den tina långsamt i kameraväskan. Jag var uppe i Jukkasjärvi en gång och plåtade flera redaktionella jobb under ett par dagar. Där var det cirka -30, kameran klarade det också men jag köpte två extra batterier och hade stativ för det var så kallt att stå och hålla i kameran hela tiden. Våga ta med er kameran ut i snöstorm och iskyla för det kan bli väldigt fina bilder! 🙂

 

Hit enter to search or ESC to close