Lista 5 ideér (plus bubblare!) att plåta barnen i snö!

 1. Den första ideén bygger ju tyvärr på att du har lite rekvisita och det i form av en kälke eller pulka! Men det är ju en optimal grej att ha i snön. Jag köpte min kälke hösten 2016 på en second hand-butik och den kostade 400 kr. Jag kände mig tveksam först men jag har aldrig ångrat kälken. Jag älskar den. Och perfekt att den är rostig under och inte går att köra (förutom väldigt långsamt) så ungen har inget annat val än att bara sitta där. 😉

 

2. Gör en minisnögubbe! Ungarna älskar det och det går snabbt! Har du lite mer tid lägg till extra detaljer som knappar, ögon, näsa. Har du mindre tid mosa ett nypon i ansiktet på den och sätt dit ett öga.. Haha! Om barnet får hålla snögubben stannar de upp en stund och du har en chans att sätta skärpan (för ja, det är svårt med skärpan när det vräker ner snö). Barnet kan titta på gubben, barnet kan visa gubben för kameran, barnet kan sätta gubben på marken osv osv. Och kanske att ditt barn har en egen idé om vad gubben kan göra. Det är ju de allra bästa bilderna.

 

3. Istället för att göra en liten snögubbe klär du ut din unge till en snögubbe. Jag har ju rekvisita hemma som jag återanvänder. Den svarta höga hatten från Lindex tex har jag använt i en miljard bilder (med olika styling i övrigt). Och halsduken från Zara. Men en snögubbe kan se ut på många olika vis. Huvudsaken är ju att grunden är lite vit och att det är mössa, halsduk och orange näsa såklart! 🙂

 

4. Låt ditt barn fånga snöflingor med tungan. Så himla gulligt och man kan få så många olika, roliga, tokiga känslor på den här. Här är det ju också kul att låta ditt barn göra så som den tror att den lättast fångar flingorna.

5. Ta med barnets favoritleksaker ut i snön och plåta dom sittande på en stubbe. Jag älskar fortfarande den här bilden på W. Det roliga med porträtt i snön är ju att du har hela snön runtomkring som fungerar som en enda stor reflexskärm. Det blir så galet fint och jämnt ljus och när det vita reflekteras i ögonen blir det sånt bra djup. Gå också nära och ta closeups.

 

BUBBLARE!!! Ovan ser ni följande: vuxen som drar barn i pulka och du får med ganska mycket miljö vilket är fint med snöiga landskap, annan vuxen (än den som plåtar) som kastar snö på barn (mjukt och fint och inte en boll rakt i ansiktet självklart), barn som själv kastar pudersnö i motsol, barn som bygger snökoja när solen går ner. Du kan också testa:

 1. Barn som gör snöängel
 2. Barn som gör snölykta
 3. Barn som rullar bollar till en stor snögubbe eller som redan har en stor snögubbe och kanske klappar den på kinden/sätter dit näsan osv?
 4. Barn som blåser iväg snö (måste vara extremt pudrig då eller använd fejk snö)
 5. Barn som har snöflingor på ögonfransarna (använd macro)
 6. Barn som dricker varm dryck i termos och det ryker ur koppen ( OBS! passar äldre barn så ingen bränner sig)
 7. Barn som andas ut långsamt i minusgrader (så du kan fånga häftiga rökmoln)
 8. Barn som skottar snö
 9. Barn som står och tittar ut över isen vid en sjö
 10. En dröm – har ni husdjur gå ut och plåta husdjur plus barn i snön (ha muta redo!)

Ha i åtanke också att när ni plåtar något kan ni göra det “closeup” (då tänker jag typ huvud/ansikte), halvkropp, helkropp och detaljer (då tänker jag mycket nära tex fingertoppar, en hårlock, ett öga osv). På det sättet varieras ju bilderna så använder du en pose och går väldigt nära kan du köra samma sak fast hel kropp nästa gång.

Har ni fler ideér att dela med er av och vad vill ni läsa om i nästa inlägg? 🙂

 

 

 

Hit enter to search or ESC to close