Nissen flyttar in.

 

Hej! Jag har haft så roliga konversationer med er på Instagram angående “Nissen flyttar in”, eller “Elf on the shelf” som det ju är på engelska. Jag har alltså köpt en liten nisse (väldigt amerikansk ja, man kan ju köra en annan om man vill). Jag köpte också lite tillbehör som en pyjamas, stickad tröja, kälke, skor, dörr, magiskt pulver och en gran. Min äldste son är 8 år och jag tänker att han har sån humor som är lite, hm, hur ska man förklara – han tycker nog det är kul om Nisse gör bort sig och lite åt “kiss-och-bajs-humor”-hållet. Min yngste är 3 år, han kommer gå på detta fullständigt. Han är fortfarande orolig att Sommarskuggan stryker omkring hemma efter Sommarlovsmorgon. Haha. Min mittemellan-tjej gillar nog de roliga sakerna men också mer att Nisse gjort aktiviteter.

Min tanke är att Nisse lämnar ett brev den 30:e november, alltså imorgon att typ – “Hej XXX! Det är lite trångt på Nordpolen just nu! Hoppas okej att jag flyttar in till jul. Jag ska inte störa er. Jag lovar. Jag är absolut inte busig. Försök inte att smyga på mig för då stelnar jag och kan inte slutföra mina uppgifter. Jag älskar gröt, om du får gröt över så vill jag ha den. Hej hopp!“. Sen ska jag låta Nisse göra något bus varje dag fram till jul. Jag tänker att dom får se själva Nissen extremt sällan, dom får mer se hans bus. Och får dom se honom kommer han sitta högst upp i granen eller på en gardinstång. Jag vill inte riskera att någon tar honom och ska börja leka. 🙂

Här kommer min lista på bus, såklart kan det bli ändringar och bus kan tillkomma, beror på väder och vind, jag kan inte räkna med snö nu, men blir det snö kommer han göra bus ute också.

OBS! Vill ej ta åt mig äran för dessa bus, jag har fått förslag från er och på Pinterest och sen gjort om vissa lite med tanke på hur vi har det hemma. 🙂

30. Dörren sitter uppe och utanför ligger brevet (se ovan).
1. Lite pynt runt hans dörr har åkt upp, tex en stege och hans små tofflor står utanför.
2. Snöängel i mjöl i köket.
3. Varsin bakelse utanför Nissens dörr, varav min dotter får en med ett ljus i pga födelsedag.
4. Toalettpapper och pepparkaksdegs-korvar i pottan i badrummet.
5. Bubbelbad i köket i vår stora kastrull, med pyjamasen bredvid och en blöt liten handduk.
6. Hans små skor och kälken står i hallen med lite blött runt, som om han varit ute och åkt.
7. Små fotspår av mjöl i köket fram till skafferiet med bakprylar.
8. Nissen har snott och ätit upp en av barnens kristyrpyntade pepparkakor. Smulor runt dörren och halväten kaka.
9. Tvättat tröjan i köket så det står röd mjölk och en blöt liten tröja hänger på ett räcke.
10. En liten skylt hänger på hans lilla dörr “Gone to help Santa“.
11. Ställt upp alla barnens leksaksbilar i ett långt tåg i vardagsrummet.
12 .Toalettpapper i granen och Nissen sitter högst upp gömd och håller i pappret.
13.”God jul” i tandkräm på badrumsspegeln.
14. Åkt kälke på en kartong i vardagsrummet.
15. Snögubbe av toalettrullar.
16. Ett kort meddelande av non stop på köksbordet typ “Morsning!”.
17. Klippt in en bild av sig själv på ett foto på kylskåpet. Bilden sitter långt ner på kylen i Nisses höjd.
18. Liten julgran utanför hans dörr. Lite glitter och pynt.
19. Kalsonger och trosor i granen.
20. Fotat sig själv med barnens iPad när han tvättar sig i rumpan med barnens tandborstar.
21. Polkagrisar i spår ned till granen där det ligger varsin godispåse.
22. Små flyttkartoner vid hans dörr som packas. En lapp till barnen – Strö magiskt pulver på äggen så blir det något fint.
23. Äggen från dagen innan har blivit kinderägg.
24. Lagt presenter utanför sin dörr och ett brev, han har flyttat hem igen – Hej då! Om han varit busig hoppas han ingen skvallrar till tomten.

Har ni fler tips och tricks eller frågor? Kööör!! 🙂

 

Hit enter to search or ESC to close