Snöiga dagar!

Åh vilka underbara snöiga dagar det är just nu! Jag kommer bomba den här bloggen med snöiga bilder – för jag äskar det! Och jag börjar nu.

Jag har faktiskt, trots att vi varit sjuka en del, gett mig ut med kidsen och släpat kameran med mig för lite snöiga bilder. Jag är glad för det nu. Stränder och palmer i all ära men snö är faktiskt exotiskt det också tycker jag. Inte alla som får uppleva såna här magiska dagar med 1 meter snö. 😉 Våra omgivningar är också ganska fantastiska med de öppna fälten, ladan och skogen.

Jag är ju ett fan av lite mörkare, murrigare bilder men eftersom snön är väldigt vit och reflekterar väldigt mycket ljus är det svårt att göra bilderna för mörka. Det blir nästan som smutsigt. Så, det är lite ljusare än vad ni är vana vid men ändå lite matt och “min stil”. Tycker ni inte?

Det roliga och bra med att plåta i snö är att snön ger ett sånt fint, mjukt ljus i ansiktet på motivet. Hela marken täckt med snö fungerar som en enda stor reflektor som ger ljus i ansiktet och lyser upp ögonen. Och jag älskar att snön täcker den fula bruna marken, hö hö. Det går bra att plåta i snö både i solsken och när det är mulet. Bilderna ovan är tagna när det var mörkt och mulet men det ger ju ändå en fantastisk känsla. En annan bra sak med snön är att den är gratis rekvisita! Du kan slänga ihop en snögubbe, en snölykta eller kasta snö, låta barnen blåsa på snö (om det är pudersnö) och sparka i snön så får du fantastiska bilder med snö som flyger. Det går också bara bra att pulsa i snö, smaka på snön med tungan ute eller blunda och känna snöflingorna landa i ansiktet.

Älskar ni också att plåta i snön och vilka är isf era favorit-fördelar med just snö? 🙂

 

Hit enter to search or ESC to close